Διεύθυνση
25ης Αυγούστου 31
1ος όροφος
Ηράκλειο, Κρήτη
Greece
Phone: 6977075889 2810336774
facebook page
 

 

Χρειάζομαι βοήθεια;

 

 Όταν αντιμετωπίζω προβλήματα και δυσκολίες κι ενώ προσπαθώ, δεν μπορώ να βρω λύση ή να νιώσω καλύτερα, όταν αισθάνομαι ότι οι κοντινοί μου άνθρωποι δε με καταλαβαίνουν ή δεν μπορούν να με βοηθήσουν, τότε η βοήθεια από κάποιον ειδικό μπορεί να είναι χρήσιμη. Επίσης η επίσκεψη σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας, εκτός από την ψυχοθεραπεία που οδηγεί στην ανάπτυξη και στη ψυχική ωρίμανση του ατομου, μπορεί να ἐχει και επιμορφωτικό, κατά μία έννοια, χαρακτήρα δίνοντας κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την επιστήμη της ψυχολογίας. 

 

 Ποια η διαφορά ψυχιάτρου και ψυχολόγου συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας;

 

 Ο ψυχίατρος έχει σπουδάσει Ιατρική και έχει ειδικευτεί στην Ψυχιατρική, δηλαδή είναι γιατρός, μπορεί να κάνει διάγνωση και να συνταγογραφήσει φαρμακευτική αγωγή. Ο ψυχολόγος ψυχοθεραπευτής, έχει σπουδάσει Ψυχολογία και έχει εξειδικευτεί στην Ψυχοθεραπεία ή στη Συμβουλευτική, της προσέγγισης που έχει επιλέξει. Ο ψυχολόγος μέσα από τις συνεδρίες, βοηθάει τον θεραπευόμενο να αναπτυχθεί, να ενδυναμωθεί και να μπορεί να ανταπεξέρχεται μόνος του στις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν στη ζωή του.

 

 Πως να διαλέξω θεραπευτή;

 

 Η επιλογή θεραπευτή είναι προσωπική υπόθεση, είναι δύσκολο να εμπιστευτούμε σε κάποιον, ουσιατικά άγνωστο, προσωπικά βιώματα και συναισθήματα, ο θεραπευτής που θα επιλέξουμε θα πρέπει να μας εμπνέει εμπιστοσύνη και να έχει ειδικευτεί στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που θα μας ταιριάζει.