Απέκτησα το πρώτο μου πτυχίο στις Ευρωπαϊκές Σπουδές και τα Ιταλικά στο Πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία καθώς και στα Πανεπιστήμια της Κατάνιας και της Φλωρεντίας στην Ιταλία.

(BA with Hons in European Studies with Italian)

 

Έπειτα, αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Μεγάλης Βρετανίας (BSc with Hons & PG Dip in Psychology) και απέκτησα πιστοποιητικό εξειδίκευσης στην Ιατρική Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

 

Απέκτησα πιστοποιητικό επιμόρφωσης στην Οργάνωση και Προσωπική Συμβουλευτική (Life Coaching) και στην Ψυχαναλυτική Διαδικασία: Θεωρητικές Έννοιες και Πρακτική Εφαρμογή από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Εχω παρακολουθήσει προγράμματα Προσωποκεντρικής Ψυχοθεραπείας αλλά και Γνωσιακής και Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας από ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας.

 

Καθώς και επιμορφωτικά  σεμινάρια στην Δικαστική Ψυχολογία και Εγκληματολογία, στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων, στην μέθοδο επίλυσης προβλημάτων Lego Serious Play, στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία, στην Εκπαίδευση Παιδιών στο Φάσμα του Αυτισμού, στην Εκπαίδευση και Συμβουλευτική Παιδιών με ΔΕΠ-Υ, στην Συμβουλευτική Παιδιών και Εφήβων αλλά και στην Διαχείρηση Διαζυγίου.

 

Έχω εκπαιδευτεί ως θεραπεύτρια σεξουαλικών δυσλειτουργιών αλλά και στην συστημική θεραπεία ζεύγους.

 

Εργάζομαι ως ψυχοθεραπέυτρια ενώ συνεχίζω την κατάρτισή μου σε διάφορους τομείς της ψυχολογίας, μέσα από σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και προγράμματα  επιμόρφωσης.

 

Από το 2017 παρακολουθώ το 4ετές  πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Συστημική Θεραπεία, στο Εργαστήρι Συστημικής Σκέψης και Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο Κρήτης.

 

Επίσης είμαι συντονίστρια του δομημένου προγράμματος εκπαίδευσης γονέων:  ῾Σκέφτομαι & Πράττω᾽ όπου εφαρμόζεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας.

 

Εθελοντικά, έχω παρακολουθήσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών από το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων, που αφορά στην κακοποίηση. Επίσης έχω αναλάβει την ψυχολογική υποστήριξη και εποπτεία των εθελοντών αναγνωστών σε ηλικιωμένους, του ΜΚΟ Διαβάζω για τους Άλλους, στο Ηράκλειο Κρήτης.